Qigong & Tai Chi

Tai chi meerhoven push hands


'Tai Chi lessen op donderdag in Meerhoven'

Wekelijks zijn er Tai Chi en Qigong lessen in Eindhoven in de wijk Meerhoven. Tai Chi is van oorsprong een Chinese vechtkunst gericht op zelfverdediging. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend, want het geeft energie, vitaliteit en ontspanning. Tijdens de Tai chi lessen leer je met de groep een Taoistische Tai chi vorm. Qigong (qi=energie en gong=oefening) wordt ook wel omschreven als ‘bewegende meditatieoefeningen’. Ik gebruik ze om je concentratie te vergroten en om meer souplesse in de bewegingen te krijgen. Op ieders fysiek niveau is er voldoende uitdaging. Tai Chi & Qigong kunnen de ideale tegenhanger zijn als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. De vloeiende en soepele bewegingen die je in een flow kunnen brengen ontspannen spieren en gewrichten, vooral de schouders krijgen veel aandacht. Ook je houding wordt veel beter door het beoefenen hiervan.

Sinds een aantal jaren beoefen ik Qigong en Tai Chi gepassioneerd. Vorig jaar heb ik 3 maanden fulltime training in China gevolgd. Nadat ik al 5 jaar yogales heb gegeven richt ik me nu op Tai Chi en Qigong. De flow van de oefeningen en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel hebben een energie gevend en helend effect op me. Bijvoorbeeld schouder-, nek- en hoofdklachten kunnen door deze oefeningen sterk afnemen. Bij mezelf heb ik dit ervaren en daarnaast merk ik dat mijn concentratie scherper is en mijn geest rustiger is geworden. Deze levenspassie wil ik graag delen. De lessen zijn gebaseerd Taoïstisch Tai Chi vorm die elementen van de Chen style Tai Chi heeft.informatie

Lestijden
20:15 – 21:15 dinsdag - Qigong
10:00 - 11:30 woensdag - *Tai chi park
19:00 – 20:00 donderdag - Tai chi & Qigong
*Tai chi parklessen zijn er alleen in de onevenweken en gaan door als het weer goed genoeg is.

Kosten
-* € 119,-- september t/m december
-* € 139,-- januari t/m juni
- gratis eerste proefles
* Stroom je later in dan wordt het lesgeld aangepast naar verhouding dat je start.
Zie tarieven voor meer informatie.

Locatie
De Hangar, Meerbos 4, 5658 LA Eindhoven

Aanmelden en vragen
Stuur een e-mail om je aan te melden voor de les of vul het contactformulier in.

Yoga

yoga buiten


'De afwisseling tussen het rustige en het intensieve vind ik heel erg fijn'. Esther 2017

Een les bestaat uit actieve en ontspannende oefeningen, ze zijn gebaseerd op Hatha yoga uit de eeuwenoude Indiase leer. Deze oefeningen uit de Oosterse bewegingsleer dragen bij om een krachtig, soepel en ontspannen lichaam te verkrijgen. Ze helpen ook de gezondheid en de algehele conditie te bevorderen terwijl tegelijkertijd het ook een bewustzijnsverruimende ervaring is, die leert om meer los te laten, zowel geestelijk als lichamelijk.

De begeleiding tijdens de lessen is persoonlijk waardoor er ruimte is voor verschillen tussen de deelnemers onderling. Langzaam leer je door de oefeningen meer naar je lichaam te luisteren, je wordt er sterk, fit en leniger van.


 • Contact

  Heb je een vraag of wil je aanmelden?


  Meer...
 • Tarieven

  Bekijk het actuele traief


  Meer...
 • Gratis meditatie

  In 15 minuten ontspannen lichaam en geest.

  Meer...