Tai chi lessen buiten in het park elke oneven week

In de frisse lucht buiten in het park. Dit zijn de beste omstandigheden om Tai chi te beoefenen. Als het kan afhankelijk van het weer, dan is er om de week een tai chi les buiten. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend

Tai chi buiten

Woensdag

10:00-11:15 Tai chi buitenles – om de week. 

Tarieven

 • € 10 losse les
 • € 27 - 3 lessen strippenkaart*
 • € 80 - 10 lessen strippenkaart*

De strippenkaarten zijn dit seizoen geldig tot en met 4 juli 2019

Locatie

Buitenlessen:
Park Meerhoven

Effecten van een tai chi les

 • Je lichaam voelt ontspannen
 • Je voelt je vitaler en fitter
 • Handvaten om zelf aan de slag te gaan
 • Je slaapt beter
 • Je geest wordt helderder
 • Pijn klachten worden weg genomen

Tai chi

Tai chi lessen buiten in het Meerhoven park In de oneven weken zijn de lessen van 10:00 tot 11:15. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend, want het geeft energie, vitaliteit en ontspanning. Niks is prettiger dan buiten in het park de lessen te volgen. Tijdens de Tai chi lessen leer je met de groep een Taoïstische Tai chi vorm.


Tai Chi is van oorsprong een Chinese vechtkunst gericht op zelfverdediging. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend, want het geeft energie, vitaliteit en ontspanning. Tijdens de Tai chi lessen leer je met de groep een Taoistische Tai chi vorm. Qigong (qi=energie en gong=oefening) wordt ook wel omschreven als ‘bewegende meditatieoefeningen’. Ik gebruik ze om je concentratie te vergroten en om meer souplesse in de bewegingen te krijgen. Op ieders fysiek niveau is er voldoende uitdaging. Tai Chi & Qigong kunnen de ideale tegenhanger zijn als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. De vloeiende en soepele bewegingen die je in een flow kunnen brengen ontspannen spieren en gewrichten, vooral de schouders krijgen veel aandacht. Ook je houding wordt veel beter door het beoefenen hiervan. 

Sinds een aantal jaren beoefen ik Qigong en Tai Chi gepassioneerd. Vorig jaar heb ik 3 maanden fulltime training in China gevolgd. Nadat ik al 5 jaar yogales heb gegeven richt ik me nu op Tai Chi en Qigong. De flow van de oefeningen en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel hebben een energie gevend en helend effect op me. Bijvoorbeeld schouder-, nek- en hoofdklachten kunnen door deze oefeningen sterk afnemen. Bij mezelf heb ik dit ervaren en daarnaast merk ik dat mijn concentratie scherper is en mijn geest rustiger is geworden. Deze levenspassie wil ik graag delen. De lessen zijn gebaseerd Taoïstisch Tai Chi vorm die elementen van de Chen style Tai Chi heeft.


Locatie: Meerhovenpark, tegenover de oranje zwaluwmuur en vlak bij de waterval. Je kunt vlak in de buurt parkeren op de straat waterfront. Op google maps is het in het park de locatie ‘Speelplek Park Meerhoven, Waterfront 199, Eindhoven’.

Contactgegevens

 • Ruysdaelbaan 106 -253
  5613 DL Eindhoven

 • 06 125 38 622

 • info@diep-active.nl

Nieuwsbrief