Aanbod

Doormiddel van onderstaand aanbod bied ik begeleiding naar een beter welbevinden en een betere gezondheid. Fysieke en mentale problemen waar we in het leven mee te maken kunnen krijgen houden nauw verband met het functioneren van de rest van je lichaam en geest. Daardoor bekijk ik een persoon in zijn geheel, vanuit een holistische benadering van de mens.

Al jaren ben ik bezig om mezelf goed en gezond te voelen en tegelijkertijd te genieten. Hierdoor ben ik 10 jaar geleden begonnen met een zoektocht langs verschillende Oosterse en Westerse disciplines, van psychologie tot Taoïstische Qigong. Ook heb ik verschillende lijnprogramma’s, massage behandelingen en voedingswijze gevolgd. Het beste resultaat op mij heeft wat ik in mijn programma aanbied; een natuurlijke en gezonde voedingswijze in combinatie met beweging.

De natuur heeft een bijzonder gunstig effect en daarom is bewegen en sporten buiten zo prettig. Bewust eten wat gezond is heeft een grote invloed op het welbevinden. Dit aanbod is dan ook een combinatie van sport en bewegingen, voedingsadvies en massagebehandeling wat werkt. Tijdens de behandelingen en begeleiding draag ik mijn kennis en inzichten graag met passie over. Mijn recente inspiratie betreft eten is het boek: ‘How not to die’ van M. Greger. Dit kan ik dan ook van harte aanbevelen om te lezen.

natuurlijke bloem

Tuina massage therapie

tuina massage therapie


'Traditionele Chinese massage om je balans te herstellen'

Tuina is een van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is te vergelijken met manuele therapie. Het is te vergelijken met wat wij in het Westen verstaan onder manuele therapie. Het wordt daarom eveneens een Chinese medische massage genoemd. Een Tuina behandeling kent een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van zeer effectieve mobilisatie- en manipulatietechnieken.

De eerste geschriften van Tuina komen uit omstreeks 700 BC. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder. Bij een Tuina massage wordt er onder andere gedrukt op specifieke punten van het lichaam. De energie in je lichaam (qi) wordt hierdoor gestimuleerd om weer vrij en gelijkmatig te stromen wat leidt tot een opheffing van blokkades. Dit positieve proces wat hiermee inngang is gezet kan nog dagen tot weken na de behandeling doorzettten.

Bovendien wordt Tuina ingezet bij de behandeling van tal van lichamelijke klachten en tevens bij mentale klachten. Het werkt zowel bij pijnklachten aan de rug, bij hoofdpijn en bij stressklachten. Ook is het effectief bij de behandeling van klachten aan de ledematen en gewrichten, zoals een frozen schoulder en bij knieblessures. Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de omvangrijke lijst van aandoenigen waarop tuina therapie op ingezet kan worden.

Naast de effectieve medische behandeling op klachten en aandoeningen heeft tuina ook goede technieken die zuiver gebruikt kunnen worden als ontspanningsmassage. Een behandeling bevordert de circulatie, ontspant pezen en spieren en het heeft een positief effect op het zenuwstelsel en afweersysteem. Tevens komt het balancerend effect je gezondheid ten goede.

Tijdens een Tuina behandeling wordt een TCG (Traditionole Chinese Geneeskunde) diagnose gesteld. De constitutie, de omgeving en de huidige klachten worden meegenomen in de diagnose. Hierdoor sluit de behandeling nauw aan op de persoon waardoor het effect wordt geoptimaliseerd.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van technieken over een katoenen doek alswel met olie op de huid. Ook kan ik cupping toepassen. Ik gebruik alleen natuurlijke en biologische olieën.

Qigong & Tai Chi

Tai chi meerhoven push hands


'Tai Chi lessen op dinsdag in Meerhoven'

Wekelijks zijn er Tai Chi & Qigong lessen op dinsdagochtend en -avond in Eindhoven in de wijk Meerhoven. Tai Chi is van oorsprong een Chinese vechtkunst gericht op zelfverdediging. De qi (energie) opbouwende bewegingen die uit de vechtsport komen zijn zo goed voor je gezondheid dat hedendaags Tai Chi wereldwijd wordt beoefend, want het geeft energie, vitaliteit en ontspanning. Qigong (qi=energie en gong=oefening) zijn oefeningen voorafgaand aan de Tai Chi vorm. Ze worden ook wel omschreven als ‘bewegende meditatieoefeningen’. Ik gebruik ze om je concentratie te vergroten en om meer souplesse in de bewegingen te krijgen. Op ieders fysiek niveau is er voldoende uitdaging. Tai Chi & Qigong kunnen de ideale tegenhanger zijn als je bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt. De vloeiende en soepele bewegingen die je in een flow kunnen brengen ontspannen spieren en gewrichten, vooral de schouders krijgen veel aandacht. Ook je houding wordt veel beter door het beoefenen hiervan.

Sinds een aantal jaren beoefen ik Qigong en Tai Chi gepassioneerd. Onlangs heb ik 3 maanden fulltime training in China gevolgd. Nadat ik al 5 jaar yogales heb gegeven richt ik me nu op Tai Chi en Qigong. De flow van de oefeningen en de ‘qi’ die ik door me lichaam voel hebben een energie gevend en helend effect op me. Bijvoorbeeld schouder-, nek- en hoofdklachten kunnen door deze oefeningen sterk afnemen. Bij mezelf heb ik dit ervaren en daarnaast merk ik dat mijn concentratie scherper is en mijn geest rustiger is geworden. Deze levenspassie wil ik graag delen. De lessen zijn gebaseerd Taoïstisch Tai Chi vorm die elementen van de Chen style Tai Chi heeft.

Lestijden
10:00 – 11:00 dinsdagochtend
19:30 – 20:30 dinsdagavond

Kosten
-* € 115,-- september tot december
- gratis eerste proefles

* Er zijn geen lessen in de vakanties, de laatste les van dit jaar is op 19 december.
* Stroom je later in dan wordt het lesgeld aangepast naar verhouding dat je start.

Aanmelden en vragen
Stuur een e-mail om je aan te melden voor de les of vul het contactformulier in.

Yoga

yoga buiten


'De afwisseling tussen het rustige en het intensieve vind ik heel erg fijn'. Esther 2017

Een les bestaat uit actieve en ontspannende oefeningen, ze zijn gebaseerd op Hatha yoga uit de eeuwenoude Indiase leer. Deze oefeningen uit de Oosterse bewegingsleer dragen bij om een krachtig, soepel en ontspannen lichaam te verkrijgen. Ze helpen ook de gezondheid en de algehele conditie te bevorderen terwijl tegelijkertijd het ook een bewustzijnsverruimende ervaring is, die leert om meer los te laten, zowel geestelijk als lichamelijk.

De begeleiding tijdens de lessen is persoonlijk waardoor er ruimte is voor verschillen tussen de deelnemers onderling. Langzaam leer je door de oefeningen meer naar je lichaam te luisteren, je wordt er sterk, fit en leniger van.

Lestijden
20:00 – 21:00 maandag
20:00 – 21:00 donderdag

Kosten
- *€ 115,-- september tot december
- gratis eerste proefles

* Er zijn geen lessen in de vakanties, de laatste les van dit jaar is op 21 december.
* Stroom je later in dan wordt het lesgeld aangepast naar verhouding dat je start.

Aanmelden en vragen
Stuur een e-mail om je aan te melden voor de les of vul het contactformulier in.

Ooracupunctuur

oor acupunctuur


'het oor een reflectie van het lichaam'

Het oor weerspiegelt het functionoren van het lichaam, het kan daardoor uitstekend gebruikt worden om lichamelijke klachten te behandelen. Het wordt effectief ingezet om de algehele lichamelijke balans te herstellen. Ooracupunctuur is alom bekend door het positieve effect op het stoppen met roken, maar werkt ook bij andere verslavingen. De behandeling zorgt voor ondersteuning tijdens de eerste moeilijke periode met ontwenningsverschijnselen. Ooracupunctuur in combinatie met Tuina zorgt voor een krachtig effect, omdat de behandelingswijzen elkaar kunnen aanvullen en/of ondersteunen.

Ooracupunctuur is onstaan in China en komt ook voort uit de Traditonele Chinese Geneeswijze (TCG). Echter is het een paar honderd jaar geleden gecultiveerd in Frankrijk.

Natuurlijk slanker

persoonlijke begeleiding bij natuurvoeding, natuurvoedingsadvies


'al wandelend inzicht in je patronen'

Door het volgen van dit ‘natuurlijk slanker’ programma van 3 maanden (13 weken) zal je slanker, gezonder en fitter worden. Tijdens de wekelijkse begeleiding bekijken we hoe er meer balans in je leven kan komen.

Het contact moment van een uur per week is opgebouwd uit (buiten)sport, natuurvoedingsadvies en persoonlijke begeleiding. Hoe de tijd tussen de verschillende onderdelen verdeeld wordt is bespreekbaar en afhankelijk van je behoeften en het proces. Na 3 maanden kun je zelf gemakkelijk de gezonde leefstijl voortzetten. Het zijn blijvende veranderingen in je eetpatroon die een geïntegreerd onderdeel van je leven worden. Het is geen (tijdelijk) dieet.

Oriëntatiegesprek

Heb je interesse in of vragen over natuurlijk slanker? In een persoonlijk gesprek kun je gratis kennismaken en ik zal toelichting geven op mijn werkwijze. Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek in Eindhoven.

Meer...

Natuurvoeding

Biologische groenten van de markt gezonde voeding


'Persoonlijk afgestemd advies'

Voeding speelt een belangrijke rol om lichaam en geest in balans te brengen. Ook speelt het een rol bij het fysiek en mentaal welbevinden. Het kan het imuunsysteem versterken en het kan zelfs helpen ziektes te voorkomen of te bestrijden. Gezond eten is de sleutel tot gezondheid, dit advies kan helpen om nóg gezonder te eten. Wat zijn jouw ongezondere eetpatronen en hoe doorbreek je die?

Tegenwoordig wordt er zoveel over voeding geschreven en gezegd dat het moeilijk is te beoordelen wat nu wel of juist niet goed is. Deze (advies)gesprekken hebben daarom eerder als aard je te helpen in het ondersteunen bij de goede keuzes die je maakt en wellicht net een steuntje in je rug te geven. Er is een weekmenu die voor inspiratie en de nodige houvast kan zorgen. Met als beoogd doel om stap voor stap gezonde gewoontes van blijvend karakter te integreren. Het zal resulteren in een gezondere leefstijl waardoor je je fitter (en slanker gaat voelen).

 • Contact

  Heb je een vraag of wil je aanmelden?


  Meer...
 • Tarieven

  Bekijk het actuele traief


  Meer...
 • Over mij

  Bekijk mijn missie en visie


  Meer...